Fahéjas omlós keksz. Nagyon egyszerű és nagyon finom!
Ha nem szerettek a konyhában sokáig bíbelődni, ellenben szeretitek a finomabbnál finomabb sütiket és kekszeket, akkor most olvassatok tovább, ugyanis egy szuper finom és szuper gyors receptet és díszítési praktikát osztok meg Veletek!
A kekszhez hozzávalók:
- 350 g liszt
- 200 g cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 tojás
- 175 g vaj
- 2 teáskanál fahéj
Ropogós, omlós, édes és picit sós? Igen, ezeket a tulajdonságokat mind tartalmazza az alábbi nagyon egyszerűen elkészíthető keksz recept!
A sütőt melegítsétek elő 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), légkeveréses sütő esetében 180 fokra. A hozzávalókat egy nagy tálba öntsétek össze és robotgéppel addig keverjétek, amíg sűrű tészta állagot nem kaptok. Amint ezzel megvagytok, a tésztát helyezzétek két sütőpapír közé és kb. 3 mm vastagságúra nyújtsátok ki őket. Mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy milyen formájú kekszet szeretne készíteni. Az egyszerűség kedvéért, ha nincs semmilyen kiszúród, nyugodtan fogj meg egy poharat, lisztezd be a száját, és azzal szúrj ki kör alakú kekszeket. Amennyiben rendelkezel kiszúrókkal, akkor azzal dolgozz.
Ha két sütőpapír között nyújtjátok ki a tésztát, akkor azonnal szúrhatjátok is ki a formákat, csak a felesleget kell eltávolítanotok kekszek között, és már mehet is a sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sülnek.
A kekszhez hozzávalók:
- 350 g liszt
- 200 g cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 tojás
- 175 g vaj
- 2 teáskanál fahéj
A fondantot először összegyúrjuk, majd kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Ha ezzel megvagyunk, akkor a virág alakú formánkkal kiszúrjuk a mintát, majd a kiszúrt fondant mintát a már kihűlt kekszre helyezzük. Egy fogpiszkáló segítségével a szirmokat tovább véknyítjuk, így térbeli hatást adva nekik, illetőleg a nyomkodó mozdulatoknak köszönhetően a fondant rátapad a kekszre. Ezután a virág bibéjét alakítjuk ki. Szintén fogpiszkálóval apró lyukakat szúrunk a virág közepébe, ezzel adva még élethűbb kinézetet neki. Utolsó lépésben ételfestékkel ízlés szerint színezhetitek. Ez a praktika alkalmas arra, hogy gyerkőccel együtt süssetek a konyhában és Nekik is óriási élményt nyújt, ha bevonjátok őket a különböző konyhai praktikákba és folyamatokba.
A sütőt melegítsétek elő 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), légkeveréses sütő esetében 180 fokra. A hozzávalókat egy nagy tálba öntsétek össze és robotgéppel addig keverjétek, amíg sűrű tészta állagot nem kaptok. Amint ezzel megvagytok, a tésztát helyezzétek két sütőpapír közé és kb. 3 mm vastagságúra nyújtsátok ki őket. Mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy milyen formájú kekszet szeretne készíteni. Az egyszerűség kedvéért, ha nincs semmilyen kiszúród, nyugodtan fogj meg egy poharat, lisztezd be a száját, és azzal szúrj ki kör alakú kekszeket. Amennyiben rendelkezel kiszúrókkal, akkor azzal dolgozz.
Ha két sütőpapír között nyújtjátok ki a tésztát, akkor azonnal szúrhatjátok is ki a formákat, csak a felesleget kell eltávolítanotok kekszek között, és már mehet is a sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sülnek.
Ha szeretnétek látni, hogy én hogyan készítettem el a virágokat a kekszekre, akkor nézzétek meg az alábbi videót ide kattintva!
Újabb tartalmakért pedig kövessetek minket Facebookon és Instagrammon.
Olvasd el előző bejegyzésünket, ha szeretnél macaronokat sütni és biztosan működő receptet keresel.