ötlet

Cukormentes snickers szelet

Húsvét közeledtével úgy gondoltunk össze gyűjtünk pár receptet számotokra, amit olyanok is fogyaszthatnak a családban, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek, allergiások, vagy olyan életmódot követnek, amelybe nem fér bele a glutén, a tej vagy a cukor fogyasztása. Második receptünk egy cukormentes snickers szelet, melyet nagyon könnyen eltudtok készíteni, finom, és a húsvéti asztalra is felkerülhet.

Cukormentes snickers szelet Read More »

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

Húsvét közeledtével úgy gondoltunk össze gyűjtünk pár receptet számotokra, amit olyanok is fogyaszthatnak a családban, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek, allergiások, vagy olyan életmódot követnek, amelybe nem fér bele a glutén, a tej vagy a cukor fogyasztása. Első ilyen receptünk a répatorta lesz, melyet nagyon könnyen eltudtok készíteni, finom, és igazi húsvéti desszert.

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes) Read More »

Tavaszi macaronok

Sokan nem tudják, de a legtöbb feljegyzés szerint a macaronok a 14-15. században kezdtek ismertté válni Olaszországban, Velence környékén. Franciaországban a reneszánsz idején kezdte el térhódítását, majd rengeteg híres cukrász és lelkes háziasszony készítette el, alkotta újra ezt a kör alakú, roppanós és mégis puha desszertet.

Tavaszi macaronok Read More »

Őszi macaronok

Sokan nem tudják, de a legtöbb feljegyzés szerint a macaronok a 14-15. században kezdtek ismertté válni Olaszországban, Velence környékén. Franciaországban a reneszánsz idején kezdte el térhódítását, majd rengeteg híres cukrász és lelkes háziasszony készítette el, alkotta újra ezt a kör alakú, roppanós és mégis puha desszertet.

Őszi macaronok Read More »

A la Madeleine

Az apró, jellegzetes kagylóformájú kis teasüteményt szinte mindenhol ismerik a világban. Nagyon könnyű elkészíteni, cserébe nagyon finom, kellemes társa lehet egy csésze teának vagy kávénak, egy remek könyv társaságában. Azonban mielőtt megosztanám veletek a receptet szeretném, ha megismernétek ennek az ikonikus francia teasüteménynek a történetét. Az első legenda szerint ezt a teasüteményt először Madeleine Paulmier készítette el a 18. században, I. Szaniszló, lengyel hercegnek. A történet szerint a szakács valamilyen vita miatt otthagyta a konyhát, így a hercegnek és vendégeinek Madeleine készített süteményt, nagymamája receptúrája alapján. A sütemény annyira jól sikerült, hogy XV. Lajos hitvesének is elnyerte tetszését, aki így egyre többet rendelt belőle, a sütemény pedig egyre népszerűbbé vált.

A la Madeleine Read More »

Szülinapi cukor rózsa

Irtózok a művirágoktól. Miért a mű, amikor ott virít az eredeti, az illatos, kecses és utánozhatatlan? Szkeptikus voltam a mai nappal kapcsolatban. A tanfolyam második órájában történt. Gyúrtam, nyújtottam az anyagot, formáztam és éreztem ahogyan elhalványul a külvilág és lecsendesedik minden. A hírportálokon záporoznak a hírek, több posztot is feltettek ebben a két órában, most nem érdekel. A telefonom is néma, a világ számomra most békésen forog a tengelye körül.

Szülinapi cukor rózsa Read More »

Kosár
Scroll to Top