Widget Image

Hobbicukrász workshop, torta és sütemény dekorálás. Tematikákra bontott cukrász workshopok gyerekeknek és felnőttek részére egyaránt, ahol praktikákat és trükköket sajátíthattok el kedves, családias légkörben.

+36 30 650 16 25 hello@tortamesek.hu 2094 Nagykovácsi, Szarvas u. 35.

Kövess minket Instagrammon!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt képzéseinken! …igen, szuper ajándék lehet karácsonyra! 🙂

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

Home  /  Praktikák és ötletek   /  Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)
Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

Húsvét közeledtével úgy gondoltunk össze gyűjtünk pár receptet számotokra, amit olyanok is fogyaszthatnak a családban, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek, allergiások, vagy olyan életmódot követnek, amelybe nem fér bele a glutén, a tej vagy a cukor fogyasztása. Első ilyen receptünk a répatorta lesz, melyet nagyon könnyen eltudtok készíteni, finom, és igazi húsvéti desszert.

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

Hozzávalók:

  • 300g répa
  • 3 tojás
  • 40 g 1:4-es édesítő
  • 1,5 dl kókuszolaj
  • 10dkg mandulaliszt
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 1 marék aprított, pirított dió
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1tk őrölt fahéj
  • 1kk sütőpor

Krém hozzávalók:

  • 400 ml mandulatej
  • 1 tasak puding por
  • 2 tojássárgája
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • vanília kivonat
  • 60g margarin

Elkészítés

A répákat megpucoljuk, majd lereszeljük. A tojásokat az édestővel kb. 1,5 percig verjük, majd hozzá adjuk a vanília kivonatot és a kókuszolajat. A liszteket összekeverjük, majd hozzá adjuk a fahéjat, a sütőport és az aprított diót. Ezt követően hozzá keverjük a tojásokhoz, ezután hozzá adjuk a répát is. Én 15 cm-es, kerek tortakarikában sütöttem kb. 35 percet 180 fokon, légkeveréses sütőben. Könnyen tudjátok ellenőrizni, hogy megsült -e, fogpiszkálót vagy hurkapálcát szúrjatok a piskóta közepébe és ha nem ragad rajta tészta, akkor kiszedhetitek.

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

A mandulatejet összekeverem a pudingporral és a két tojássárgájával. Hozzá adom az édesítőt majd a vanília kivonatot is. Sűrű krémet főzök belőle majd, amikor kihűlt hozzá keverek 2 evőkanál mogyoróvajat. Ezután 60 g margarint édesítővel kihabosítok, majd összekeverem a krémmel, habzsákba töltöm és kb. 2 órán keresztül a hűtőben pihentetem. Ezután összeállítom a répa tortát. Habzsákból nyomom a szétvágott piskóták közé a krémet, majd a tetejét is kidíszítem a krémmel. Én még csokiból készült répákat helyeztem föl díszként. Az oldalát kókuszreszelékkel vagy mandula őrleménnyel, aprított dióval is lehet panírozni.

Répatorta (glutén, tej- és cukormentes)

Készítsd el többi receptünket is. Ez a vendégváró aprósütemény biztosan jó választás, ha gyorsan szeretnél finomat sütni.