Mindig keresgélem az olyan recepteket, amelyek hozzávalókban cukor és fehérliszt mentesek, azonban ízvilágban közel állnak az eredeti termékhez. Pont ezért szeretném veletek megosztani ennek a snickers szeletnek a receptjét. Elkészítése csupán 15 percet vesz igénybe, nem tartalmaz hozzá adott cukrot, és megszólalásig hasonlít eredeti társához.
Hozzávalók:
- 1/2 bögre mandula
- 1/2 bögre sós földimogyoró
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre zabpehely
- 1/2 bögre aszalt szilva
- 1/2 bögre aszalt füge
- 5 evőkanál mogyoróvaj
- 4 evőkanál agave szirup
- 1 bögre cukormentes tejcsoki vagy étcsokoládé
Elkészítés
Szükségünk lesz egy aprítóra vagy darálóra. Először a zabpelyhet, a sós földimogyorót, a kókuszreszeléket és a mandulát őrlöm meg. Ehhez hozzá keverek 2 evőkanál agave szirupot és 2,5 evőkanál mogyoróvajat. Az ebből kapott sűrű masszát egy laposabb sütőtál aljába simítom. Ezután elkészítem a második réteget, melyhez az aszalványokat 2 evőkanál agave sziruppal és 2,5 evőkanál mogyoróvajjal szintén összeaprítom. Az ebből kapott masszát az előző rétegre simítom, majd egy marék sós földimogyoróval szórom meg. 1 bögre csokoládét felolvasztok és meglocsolom vele a sütit. Ízlés szerint, nyakon öntöm még egy kis olvasztott mogyoróvajjal is. Ezután 45 percre a mélyhűtőbe helyezem. Amikor teljesen kihűlt, egy késsel felszeletelem és kész is. Nekem 20 szelet jött ki, de nyilván vághatjuk apróbbra is őket.
Szeretnél több mentes receptet olvasni? Készítsd el glutén-, tej és cukormentes répatortánkat is! Kövess minket még több receptért és hasznos tippekért Facebookon és Instagrammon is!