Ezt a receptet szeretettel ajánlom azoknak, akik vendégeket várnak és kicsit kreatívabbak szeretnének lenni annál, minthogy a boltban gyorsan összevásárolnak ropogtatni valókat. Gyorsan elkészül, nagyon finom, tökéletes belépő desszertnek vagy ebéd/estebéd utáni kávé kísérőnek. Készítsétek el bátran!
Nagyon szeretek több helyről inspirálódni, így történt, hogy Márk Szonja \”Kekszek\” című kis receptes könyve a kezembe került. Nagyon megtetszett, mert telis tele van könnyen elkészíthető receptekkel, ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető falatokkal. Gyorsan ki is néztem magamnak egy sütnivaló kekszet, mivel vendégeket vártam. Azonban a hozzávalók közül nekem nem volt otthon törökmogyoróm, csak sima földimogyoróm és mandulám. Így kisebb módosításokkal, elkészítettem a receptet, ami a következő.
Hozzávalók:
- 19 dkg vaj
- 12 dkg nádcukor vagy kristálycukor
- 1 db tojás
- 6 dkg földimogyoró
- 6 dkg mandula
- egy csipet só
- 25 dkg búzafinomliszt
- 10 dkg nutella
Elkészítés:
A vajat a cukorral alaposan kikevertem, majd hozzá adtam a tojást, illetve a földimogyorót és a mandulát kávédarálóban finomra őröltem, ezt is hozzá adtam a vajas-cukros masszához. Ezután hozzá szitáltam a lisztet és tovább kevertem, míg csomómentes tésztát kaptam. 30 percre a hűtőszekrénybe tettem pihenni. Egy kiskanál segítségével kis gombócokat mértem ki a tésztából, majd sütőpapírra helyeztem és ellapítottam a tetejüket. Kb. 2 cm távolságra raktam őket egymástól és 180 fokos sütőben 20 perc alatt kisütöttem őket. Miután kihűltek néhányat Nutellával kentem meg, volt amelyiket össze is ragasztottam, de egyszerűen magukban is isteni finomak voltak.
Nézz körbe további érdekességekért Facebook oldalunkon. Szeretsz sütni? Próbáltad már legújabb macaron receptünket?
Cukormasszából készült tulipán videónkat ide kattintva találod!